Viktigt att tänka på

Rallco hjälper dig välja rätt lift

Arbetshöjd

Hur högt behöver du nå?

Utligg

Kan du ställa upp liften ända intill platsen där du skall arbeta eller behöver du komma ut i sidled för att nå dit?

Hinder

Finns det något hinder i vägen som du måste komma över för att nå det ställe där du skall arbeta? Exempelvis kanske behöver du nå över en taknock.

Arbetsplats

Ska arbetet utföras inom- eller utomhus?

Underlag

Hur är underlaget på arbetsplatsen? Lutning, hårdhet och hållbarhet är viktiga faktorer att beakta. Finns det begränsningar på hur tung liften får vara?

Liftens dimensioner

Finns det faktorer som begränsar hur stor liften kan vara? Gäller både vid transport till arbetsplatsen och vid uppställning på arbetsplatsen.

El

Finns el tillgängligt vid arbetsplatsen (220V)?

El-uttag i arbetskorgen

Meddela oss om du behöver tillgång till el i liftkorgen redan vid beställning, då ser vi till att du får en lift med eluttag. De flesta lifttyper kräver att extern el kopplas till liften. Elen kopplas in på marknivå och leds till ett uttag i korgen.

Lyftkapacitet

Hur mycket vikt ska medföras i korgen? Hur många personer, hur mycket verktyg och annat materiel ska liften klara av att lyfta?

Erfaren förare

Vill du köra liften själv eller vill du hyra lift med en erfaren skicklig förare från Rallco? Ditt arbete går generellt mycket snabbare när en erfaren förare hanterar liften vilket leder till att totalkostnaden för arbetet i många fall blir lägre.

Transport av liften

Vill du själv hämta och lämna liften, eller vill du att vi ska köra ut den till din arbetsplats? Om du skall dra släpvagnslift själv, så kom ihåg att kontrollera viktförhållande mellan bil och släp.

Inspektion av arbetsplats

Är du osäker på vilken typ av lift du behöver? Vi inspekterar kostnadsfritt arbetsplatsen och ger en professionell rekommendation.